HÅLLBARHET & SOCIALA INITIATIV

Hållbarhet ligger som grund för allt vi gör och varje hörn av Villa Dahlia speglar vår miljömedvetna filosofi, från inredning och arkitektur till vår dagliga drift. Vi samarbetar med lokala leverantörer som delar vårt tänk inom hållbarhet och kvalitet, prioriterar lokalt odlade råvaror och stöder producenter i vårt närområde för att minska transport och miljöfarliga utsläpp. Våra städrutiner är utformade med hållbarhet i åtanke genom att använda miljövänliga produkter och minimera avfall så långt det är möjligt. Ett bevis på vår hängivenhet till att minska vår miljöpåverkan, samtidigt som vi är med och sätter standarden för hållbarhetsarbetet inom hotellbranschen, är vår BREEAM In-Use certifiering med betyget ”Excellent”.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda en hotellupplevelse som inte bara är av högsta kvalitet, utan också hållbar och miljövänlig. Villa Dahlia har uppnått en Breeam In-Use Excellent-certifiering och är en av få hotellfastigheter i Sverige med denna utmärkelse. Det har varit grundläggande för vår byggnadsutveckling och vi strävar efter att göra varje del av vår verksamhet så hållbar som möjligt. Från lokala leverantörer, där hantverk och kvalitet är i fokus, till vår dagliga drift där vi aktivt arbetar med att minska vår energi- och vattenförbrukning. Vi har tagit ett stort steg mot att minska vår miljöpåverkan och inspirera andra att göra detsamma. ”

Sune M. Malmtröm, Business Development Director & Partner Diplomat Collection

Vi tror att hållbarhet är en resa, inte en destination. Det är därför vi även ger våra gäster möjlighet att göra miljövänliga val under sin vistelse. Oavsett om det handlar om att minimera användandet av engångsartiklar, tvätt- och vattenkonsumtion eller genom att välja hållbara transportalternativ, varje beslut är ett steg mot att tillsammans bidra till en grönare framtid.

Villa Dahlia är en del av Gustaf III Kommitté, som samlar premium svenska varumärken för att internationellt främja och bevara svensk arv, kultur och hantverk för kommande generationer.

SOCIALA INITIATIV

Vår holistiska syn på hållbarhet handlar inte bara om att skydda miljön, det handlar också om att främja mångfald, inkludering och socialt ansvar. Vi är dedikerade till att bidra till en ljusare framtid för kommande generationer. Som en del av Diplomat Collection är vi stolta över att leda med gott exempel och inspirera andra inom hotellbranschen att prioritera hållbarhet.

Diplomat Collection är sedan många år partner med World Childhood Foundation som grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia. Organisationen arbetar för att förebygga missbruk och exploatering av barn genom att stödja över 100 globala projekt, hjälpa barn som är i riskzonen för eller är offer för missbruk, barn i alternativ vård, hemlösa barn och familjer i riskzonen. Childhoods mål är att inget barn ska vara utsatt för en våldsam eller skadlig miljö, utan istället ha möjlighet att växa upp med minnen av en trygg och kärleksfull barndom.