VÅR HISTORIA

I slutet av sommaren 2024 öppnar Villa Dahlia, vars namn härstammar från den vackra blomsterträdgård som omgav ett av hotellfamiljen Malmströms privata hem, Villa Dagmar i Båstad. Villan var, då som nu, dekorerad med färska dahlior, även kända som sensommarens blomsterprakt.

”Den underbara doften av blomsterträdgården dröjde sig kvar under hösten och gjorde dahliorna till en symbol för familj, kärlek och vackra stunder att minnas. Det blev därmed det självklara valet av namn för vårt tredje hotell.” 

Anna Cappelen, Partner Diplomat Collection

I familjens sommarresidens fanns en omfattande konstsamling, med verk av flamländska och italienska mästare såväl som franska möbler och skulpturer från 1700- och 1800-talet. Konsten och hantverkstraditionen är en symbol för Villa Dahlia och har vårdats inom familjen i generationer. Boutiquehotellet Villa Dahlia är mer än en plats för gästerna att vila sina huvuden, det är en tillflyktsort fylld av kurerad skönhet, en fristad där historier från det förflutna vävs samman med löften om framtiden.

villa-dahlia

”Vi beundrar italienarnas sätt att integrera det antika med det nya. Efterkrigstidens arkitektur smälter så vackert samman med det gamla, och romansen består. Villa Dahlia byggdes på 1960-talet trots det passar den nya exteriören perfekt ihop med sekelskiftsbyggnaderna i dess omgivning, precis som i Milano. Och i kontrast till sin exteriör, så möts man av en helt annan och värld när man kommer in i hotellet.”

Pauline Cappelen, Hotellchef Villa Dahlia

Villa Dahlia är ett familjärt hem som genomsyras av hållbarhet och tidlöst hantverk. Vårt DNA återfinns i detaljerna. Djärv dahlia-röd, svenska gobelänger och traditionella italienska muralmålningar skapar ett kurerat hem i dess mest sublima form.

OM VILLA DAHLIA

Villa Dahlia är en del av Diplomat Collection, som ägs av syskonen Anna Cappelen, Sune Malmström, Lovisa Malmström med söner och Linda Malmström Grassman. Anna Cappelen och Sune Malmström är båda verksamma i driften av hotellen. VD för bolaget är Charlotta Olsson och ordförande är Fredrik Cappelen.

Familjen Malmström har ägt och drivit Hotel Diplomat sedan 1960-talet och Villa Dagmar sedan 2021. Deras långa erfarenhet och passion av att skapa minnesvärda hotellupplevelser har gjort dem till några av de ledande aktörerna inom Sveriges turism och besöksnäring. Villa Dahlia bjuder in till en levande atmosfär, där historien syns i detaljerna.

Boka rum